UUTISARKISTO
» 2015
» 2014
» 2013
» 2012
» 2011


SUOMEN SUKU  › MORDVALAISET  » AJANKOHTAISTA

Psalmien kirja ersämordvaksi

20.12.2011

Ersämordvankieliset Psalmit saatiin kirjapainoon vuoden 2011 lopussa. Psalmien kirjaa on odotettu hartaasti, sillä sitä ei ole koskaan aikaisemmin ollut ersämordvaksi. Tämän vuoksi Psalmit ovat Mordvan maalla saavuttaneet niin suuren suosion että uskovat ovat pyytäneet saada käännöksestä lisäpainoksen. Kirjaa halutaan myös opiskelijoiden ja koululaisten käyttöön.

Ersämordvalainen kirkkoherra Aleksei Aljoškin sai luettavakseen valmisteilla olevan Psalmien kirjan käännöksen ja menetti sen tähden yöunensa. "Oli valtava kokemus lukea Psalmeja omalla äidinkielellä", hän kuvailee. "Olen lukenut niitä venäjäksi, suomeksi ja joillakin muillakin kielillä, mutta koskaan en ole kokenut Jumalan puhuvan minulle niin suoraan kuin lukiessani ersäksi. Itkin ja luin, luin ja itkin. Tunsin että Psalmit hoitivat, paransivat ja rohkaisivat minua sanomattoman syvästi."

Aleksei oli saanut Psalmit koeluettaviksi, mutta ne vaikuttivat häneen niin voimakkaasti, että hänen oli suorastaan pakko saada jakaa kokemuksensa toisten kanssa. Hän pyytämällä pyysi saada käyttöönsä Psalmit voidakseen lukea niitä myös muille. "Uskon, että omakielinen Jumalan Sana on se, mikä vetää mordvalaisia Jumalan luo", Aleksei kiteytti. Ersänkieliset Psalmit ovat julkaisuvaiheessa, ja lukijoiden käsiin ne saadaan ensi vuoden alussa.


»» Kaikki uutiset