UUTISARKISTO
» 2015
» 2014
» 2013
» 2012
» 2011


SUOMEN SUKU  » AJANKOHTAISTAAlkupaloja Raamatusta komeille

01.09.2022

Kominkielistä Raamattua valmistellaan julkaistavaksi kuluvan vuoden lopussa, ja kirjan tuloa on jo pohjustettu eri tavoin. Raamatunkäännöstyön kannalta merkittävä on kominkielisen TV-kanavan aloittama ohjelmasarja, jossa tunnetut julkisuuden henkilöt – toimittajat, näyttelijät ja kirjailijat – lukevat katkelmia v. 2008 ilmestyneestä kominkielisestä Uudesta testamentista. “Olemme kiitollisia tästä TV-ohjelmasta“, raamatunkääntäjä Nina Vattuleva kertoo. “Ihmiset ovat alkaneet yhä enemmän kiinnostua siitä, että Raamattu julkaistaan heidän äidinkielellään. Ohjelmasarjan kautta Jumalan itse valmistaa maaperää, jotta Hänen sanansa otettaisiin vastaan.“ Uuden testamentin lisäksi komit ovat saaneet Psalmit (2013), Joonan (2016) ja Sananlaskujen kirjan (2017). Ne ovat vahvistaneet uskovien luottamusta Herraan ja vetäneet ihmisiä Hänen luokseen.

Podjelskin kylän kirjastossa vietettiin elokuun viides päivä kirjallisuusiltaa Salomon sananlaskujen
merkeissä.

Sana puhuttelee
Podjelskin kylän kirjastossa vietettiin elokuun viides päivä kirjallisuusiltaa Salomon sananlaskujen merkeissä. Tapahtumasta oli tiedotettu kirjaston verkkosivuilla, ja perjantai-iltana paikalle kokoontui parinkymmentä kyläläistä. Heidän kanssaan keskustelemassa olivat raamatunkääntäjät Nina ja Nadežda sekä pastori Olga Šoinatyn kylästä. Kullekin annettiin Sananlaskujen kirja ikivanhoine Jumalan antamine ohjeineen, joita komit voivat nyt lukea omalla kielellään. Suurin osa osallistujista näki Sananlaskut ensimmäistä kertaa elämässään, mutta nyt oli hyvä tilaisuus lukea ja käsitellä niitä. Monet eivät tienneet kuka Salomo oli ja miksi hän sananlaskuissa korostaa Jumalan viisautta. Asia alkoi avautua kun tekstejä luettiin.

Yhdessä tutkittiin sellaisia aiheita kuten kasvattaminen, vanhempien ja lasten välinen suhde, kuuliaisuus (San. 6:20–23). Kominkielinen teksti on jaettu teemoihin, ja kuudennen luvun otsikko on mielenkiintoinen: “Isän ja äidin ohjeet suojaavat sinua.“ Jotkut lukijat miettivät lapsiaan, miksi heillä on vaikeuksia. Todettiin, että ennen kaikkea me vanhemmat kaipaamme ohjausta voidaksemme kohdella lapsiamme oikein. Tässä tarvitaan Jumalan sanaa, jonka kautta Herra opastaa meitä kuin isä lapsiaan. “Mutta kirja myös varoittaa seurauksista, joihin huono elämäntapa ja käyttäytymismalli voi johtaa (San. 23:29–35). Siksi valintamme tässä elämässä on tärkeä“, Olga totesi. “On tarpeen lukea Sanaa joka päivä. Sananlaskuissa on 31 lukua, yksi kuukauden jokaiselle päivälle.“

“On hyvä kokoontua uudelleen“
Kirjallisuusillan päätteeksi oli järjestetty teetarjoilu, jonka aikana keskusteluja ja pohdintoja luetusta vielä jatkettiin. Tietenkään kaikille ei ollut helppoa, kun piti miettiä ja soveltaa kirjoitettua Sanaa omaan elämään. Mutta se, että ihmisiä oli tullut mukaan, kertoi heidän halustaan muutokseen omalla ja läheisten kohdalla. “Todettiin, että Sananlaskujen kirja on ajankohtainen jokaiselle, se auttaa häntä näkemään itsensä ja ohjaa oikealle tielle“, Nadežda kertoo. Yhteisestä tapaamisesta ja keskusteluista iloittiin. Ehdotettiin, että jatkossakin järjestettäisiin tällaisia lukuhetkiä Sanan äärellä.


Teksti: N. Vattuleva ja N. Gabova/RKI
Voit antaa tukesi Suomen suvun raamatunkäännöstyölle sekä esirukouksin että lahjoittamalla varoistasi eri käännösprojekteihin. Pankkitiedot kaikkiin projekteihimme löytyvät tästä linkistä. Herra siunatkoon lahjasi ja vaivannäkösi!


»» Kaikki uutiset