UUTISARKISTO
» 2015
» 2014
» 2013
» 2012
» 2011


SUOMEN SUKU  › HANTIT  » AJANKOHTAISTA

"Tämä on hanteille valtavan tärkeä kirja!"

03.03.2016

Boris Ruskalamov. Kuva L.Orzajeva/RKI

Ilo loistaa evankelista Boriksen kasvoilta hänen selatessaan Apostolien tekoja, uunituoretta hantinkielistä julkaisua. "Tätä kirjaa olemme odottaneet!" hän painottaa. "Kun ihmiset saivat lukea Markuksen ja Luukkaan evankeliumia, he innostuivat kovasti ja alkoivat kysellä, mitä tapahtui sen jälkeen, kun Jeesus nousi taivaaseen. `Julistivatko apostolit evankeliumia kuten Jeesus käski? Entä saivatko he Pyhän Hengen niin kuin Hän lupasi? Apostolien teot kertoo tästä kaikesta, ja sen vuoksi se on meille valtavan tärkeä kirja."

Evankeliumia poronhoitajille
Poronhoitajien päivä helmi-maaliskuussa on vuoden tärkein juhla Siperian hanteille. Sitä vietetään eri paikkakunnilla hieman eri aikoina. Pari kolme päivää kestävä tapahtuma kilpailuineen ja kädentaitoesityksineen on suuri kansanjuhla, johon tullaan perhekunnittain pitkistäkin matkoista. Koska väkeä on koolla paljon, Poronhoitajien päivä tarjoaa uskoville hanteille oivan tilaisuuden kertoa Jumalasta ja antaa ihmisille hantiksi julkaistuja evankeliumeja äänitteitä. "Näillä juhlilla monet poronhoitajaperheet ovat saaneet ensimmäisen kerran kuulla Hyvää Sanomaa", iloitsee Boris.

"Venäjä on monille hanteille vieras kieli"
"Kuullessaan Raamatun Jumalasta hantiksi ihmiset kiinnostuvat ja haluavat tietää lisää. Painettu ja äänitetty Sana ovat vahva todiste siitä, että kristinusko kuuluu meillekin" toteaa hantievankelista Viktor.

Viime syksynä RKI:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Jäntti tapasi työmatkallaan Moskovassa sananjulistajia, jotka toimivat Siperiassa. Nämä kiittivät siitä, että vähemmistökansoille, myös hanteille, painetaan Jumalan Sanaa. "Tapaamme jatkuvasti ihmisiä, jotka eivät puhu lainkaan venäjää", kertoi Hanti-Mansian autonomisen piirin helluntaipiispa Vjatseslav Matveitsuk. "Venäjä on monille hanteille vieras kieli. Ainoa keino saavuttaa heitä evankeliumilla on hantinkielinen kirjallisuus. Jos teillä on raamatunosia hantiksi, pyydämme: lähettäkää niitä meille!"

Hantinkielinen Apostolien teot, 2000 kpl, julkaistiin viime joulukuussa, ja tammikuussa teksti äänitettiin. Salehardin seudulla kirjojen jakelu on voitu aloittaa helmikuussa, ja Hanti-Mansian alueelle niitä saadaan kevään mittaan.

Hantinkielinen Apostolien teot
    Hantinkielinen Apostolien teot

Ovgortin hanteja
Ovgortin hanteja. Kuva T. Kärkkäinen/RKI


»» Kaikki uutiset